Μηνιαίες Εκδηλώσεις- Δράσεις


Απαραίτητη η κράτηση θέσης για όλα τα εργαστήρια και τις παραστάσεις.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής απαιτείται ο αριθμός κάρτας μέλους
και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων
και έκδοση κάρτας μέλους
καλέστε μας στο 210 6090770 
 


Παρασκευή 2/3 6 μ.μ.-9 μ.μ. Βιωματικό σεμινάριο «Ζευγάρια»
Ρόλοι και συγκρούσεις στο ζευγάρι και την οικογένεια εισιτήριο 30€/άτομο ή 25€/ζευγάρι
Πως χτίζονται οι σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους; Τι είναι οι ρόλοι και πως συμβάλλουν στην δημιουργία προβλημάτων που συναντάμε στις σχέσεις μας; Πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, αλλάζοντας ρόλους; Για ποιο λόγο επικοινωνούμε με τους άλλους και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας;

Σε αυτή την ομιλία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα των ανθρωπίνων σχέσεων, τόσο των φιλικών, όσο και των συντροφικών και των οικογενειακών. Θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε με τους γύρω μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας, μέσα από την εξέταση θεωριών της ψυχολογίας και παραδειγμάτων που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

Σύντομο βιογραφικό ομιλητή: Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα.
Κόστος σεμιναρίου: 30€ το άτομο ή 25€ το ζευγάρι.20€ για τα μέλη του Playgroup. 
Κυριακή 4/3 στις 11π.μ.: Θεατρική παράσταση «Χιονάνοι»
στο Θέατρο Πόρτα για παιδιά 4+ ετών, εισιτήριο 8€ (από 10­­€)

Οι αγαπημένοι μας Patari Project, επιστρέφουν στο θέατρο ΠΟΡΤΑ (Λ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 11526), με την παράσταση Χιονάνοι, για να βυθιστούν στον μύθο της Χιονάτης και των Επτά Νάνων. Μέσα από μια νέα ανάγνωση το γνωστό σκοτεινό παραμύθι ζωντανεύει με αναπάντεχο τρόπο με τους ήρωες της αγαπημένης ιστορίας να σκαρφαλώνουν στις δυο πλατφόρμες των Patari.

Οι Patari Project διασκευάζουν την ιστορία της Χιονάτης, γιατί τα παραμύθια συμπυκνώνουν την ανθρώπινη εμπειρία. Δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, που έχουν την τάση να ξεχνούν, να μην ακούν πια, να νομίζουν πως έμαθαν ό, τι ήταν να μάθουν. Αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε μέσα στον μαγικό καθρέφτη, τι θα δούμε; Το καλό ή το κακό; Την παρέα ή τη μοναξιά; Τον θαυμασμό ή τη ζήλεια; Στους Χιονάνους, δύο αντίθετοι κόσμοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά. 
Εισιτήριο 8€ (από 10­­€) για τα μέλη του Playgroup.

 


Παρασκευή 9/3 στις 6.30 μ.μ.: Παρουσίαση των βιβλίων «Πριγκίπισσα Αθηνά, Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα» και «Πριγκίπισσα Αθηνά, Ουπς, δεν είµαι πια όµορφη!»
Παρασκευή 9/3 στις 6.30 μ.μ.: Παρουσίαση με εικαστικό εργαστήριο, των βιβλίων «Πριγκίπισσα Αθηνά, Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα» και «Πριγκίπισσα Αθηνά, Ουπς, δεν είµαι πια όµορφη!» των εκδόσεων Πατάκη από τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη και τον εικονογράφο Τόμεκ Γιοβάνη! 

Είσοδος δωρεάν για τα μέλη του Playgroup.

 

Σάββατο 10/3 Ένας λαβύρινθος από πηλό με τους Hehe Art, Play & therapy 10 π.μ.-12 π.μ. 12€ ανά παιδί ή 18€ για δυο αδερφάκια
 
Οι γνωστοί και αγαπημένοι Hehe, δηλαδή ο Έκτωρας και η Ελένη, λερώνονται μαζί μας και μας μαθαίνουν να παίζουμε με τον πηλό. Όλοι μαζί, παιδιά και γονείς, σε ένα παιχνίδι δημιουργίας, συνεργασίας, εξερεύνησης και φαντασίας, χτίζουμε με μεγάλους όγκους πηλού έναν κρητικό λαβύρινθο και αφήνουμε τα παιδιά -που πάντα αντιδρούν με ενθουσιασμό στους λαβύρινθους- να ξετυλίξουν τον μίτο και να μας παρασύρουν στο μονοπάτι προς το κέντρο του...κι έτσι θα γνωρίσουμε πώς μπορούμε να παίξουμε με τον πηλό με τρόπο διαφορετικό, θα απολαύσουμε τις γήινες ιδιότητές του, θα ασκήσουμε το σώμα και το μυαλό, παίζοντας ανέμελα και δημιουργικά!


Ο φυσικός πηλός, αυτό το μαγικό υλικό της φύσης, αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο και στους κατάλληλους όγκους, μπορεί να αποδειχθεί ένα μαγικό εργαλείο στα χέρια μικρών και μεγάλων!
 
Απαραίτητες οι δεύτερες και οι τρίτες αλλαξιές καθώς και η κράτηση θέσης! Για τα μη μέλη του Playgroup το κόστος διαμορφώνεται σε 15€ ανά παιδί και 20€ για δύο αδερφάκια.

 

Σάββατο 10/3, 3 μ.μ.-9 μ.μ. και Κυριακή 11/3, 3.30μ.μ.-9.30μ.μ. Βιωματικό σεμινάριο «Messy Play: το αισθητηριακό παιχνίδι ως μέσο ανάπτυξης»συμμετοχή 100€/άτομο


Ένα βιωματικό σεμινάριο για τη χρήση του αισθητηριακού παιχνιδιού ως εργαλείο ανάπτυξης στην προσχολική ηλικία.

Σε ένα εισαγωγικό, εντατικό, αλλά και πολύ διασκεδαστικό σεμινάριο, οι Ηehe, δηλαδή η Ελένη και ο Έκτορας, θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους γύρω από το messy play, πιστεύοντας ότι το ελεύθερο και φυσικό παιχνίδι με αισθητηριακά υλικά, βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες του παιδιού, χρειάζεται να αξιοποιηθεί και να επιτραπεί πολύ περισσότερο στην προσχολική ηλικία, γιατί τα οφέλη του είναι μοναδικά και αναντικατάστατα.

Παίζοντας και συζητώντας, θα εξετάσουμε θέματα όπως:
• Τί είναι το αισθητηριακό παιχνίδι. Τί προσφέρει στα παιδιά. Γιατί είναι αναπτυξιακά απαραίτητο.
• Aναπτυξιακές θεωρίες που το υποστηρίζουν. Παραδείγματα του εξωτερικού. Πού μπορεί να εφαρμοστεί.
• Πώς να ξεπεράσουμε τις τυχόν αναστολές μας, πώς να γίνουμε πιο ανεκτικοί όσον αφορά το λέρωμα που μπορεί να προκαλέσει η διάθεση εξερεύνησης των παιδιών.
• Πώς να απολαμβάνουμε κι εμείς δίπλα στα παιδιά την ελευθερία που βιώνουν, πώς να παίζουμε κι εμείς εστιάζοντας στην διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα.
• Πώς να επικοινωνούμε σε τρίτους την αναγκαιότητα του messy play στην παιδική ηλικία.
• Πώς να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, πώς να οργανώνουμε το σκηνικό του αισθητηριακού παιχνιδιού.
• Τί υλικά μπορούμε να χρησιμοποιούμε, τρόπους και ιδέες παιχνιδιού.
• Πώς να ανταποκρινόμαστε με σεβασμό και ενσυναίσθηση, πώς να στηρίζουμε την έμφυτη ικανότητα του παιδιού για μάθηση και δημιουργικότητα.
• Πώς να βοηθάμε παιδιά (ή και ενήλικους) που πιθανόν δυσκολεύονται με το αισθητηριακό παιχνίδι.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, δασκάλους, εικαστικούς, θεραπευτές, γονείς, αλλά και σε όποιον απλά θέλει να μάθει πώς να παίζει ανέμελα σαν παιδί και να προσφέρει αυτή την εμπειρία και σε άλλους! Στους συμμετέχοντες παρέχεται υλικό σημειώσεων και βεβαίωση παρακολούθησης.
Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό και τα υλικά μας messy, καλό είναι να είμαστε όλοι ντυμένοι με πρόχειρα ρούχα!
Εισηγητές:

Ελένη Οικονομίδου MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας
Ιδρύτρια & συντονίστρια των ομάδων Messy & Sensory Play with Hehe Art
Ιδρυτικό μέλος & πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ “Hehe Art, Play & Therapy"
Συνεργάτης του δικτύου "Attachment Parenting Hellas"

Έκτορας Γιαλαμάς
Κεραμίστας
Συντονιστής των ομάδων Messy Play with Hehe Art
Ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ “Hehe Art, Play & Therapy”

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος επομένως η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.

Κόστος συμμετοχής (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά): 100€. Έκπτωση 20% σε φοιτητές και άνεργους.


Σάββατο 10/3 στις 10.30π.μ.: Θεατρική παράσταση «Θα βγω από το αβγό» στο Θέατρο Άβατον εισιτήρια 13€ (από 15€) ένας γονιός με παιδί ή 16€ (από 20€) δύο γονείς με παιδί 1
 

Σ’ αυτήν την παράσταση, οι θεατές θηλάζουν, ίσως δεν έχουν πει καν την πρώτη τους λέξη, μπορεί ακόμη να μην έχουν σταθεί στα πόδια τους. Ξέρουν όμως να ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκειά τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… Είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Όμως αξίζει να δώσεις τα πάντα για να τους ικανοποιήσεις!

Αυτό σκοπεύει να κάνει το Θέατρο Άβατον και η ομάδα “Anomati” μέσα από το «Θα βγω από τ’ Αυγό», την πρώτη παράσταση σχεδιασμένη αποκλειστικά για μωρά 4 έως 18 μηνών. Οι μικροί- οι πολύ μικροί- θεατές θα ταξιδέψουν σ’ ένα κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του… φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη. Η παράσταση είναι 45 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων βρέφη και γονείς μοιράζονται μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Οι άρτια εκπαιδευμένοι περφόρμερ δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα μωρά. Επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους.  

Ηλικίες παιδιών 4 μηνών-18 μηνών. Εισιτήριο 13€ (από 15€) ένας γονιός με παιδί ή 16€ (από 20€) δύο γονείς με παιδί.

 

Παρασκευή 16/3 στις 6 μ.μ. «Επιλέγοντας παιδικό σταθμό για το παιδί μου» με την Ασπασία Σκουφίδη
Έρχεται η ώρα εκείνη που κάθε οικογένεια πρέπει να επιλέξει παιδικό σταθμό για τo παιδί της... Άλλες φορές νωρίτερα άλλες αργότερα σχεδόν όλες οι οικογένειες περνάνε από το κατώφλι του. Πολλοί γονείς μας ρωτάτε με ποια κριτήρια να επιλέξετε τον παιδικό σταθμό στον οποίο θα εμπιστευτείτε τα παιδιά σας. Μετά την εμπειρία του Playgroup και του δικού μας πλέον παιδικού σταθμού, σας προσκαλούμε σε μια ομιλία/ συζήτηση για να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως: Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία; Τι να προσέξω στην επιλογή; Ποια κριτήρια να λάβω υπόψιν στην τελική μου επιλογή; Αυτά και άλλα πολλά θα κουβεντιάσουμε μαζί πριν έρθει η ώρα για την τελική μας επιλογή.

Είσοδος δωρεάν.
 

 
 

Κυριακή 18/3 9π.μ.-3μ.μ. Πασχαλινό Bazaar στο Playgroup
Ήρθε η ώρα για το πασχαλινό μας παζάρι!
Ελάτε να παίξουμε, να πάρουμε μέρος στις φανταστικές πασχαλινές μας δραστηριότητες και εργαστήρια , να φάμε και να πιούμε υγιεινές επιλογές από την ομάδα του Playgroup, να κάνουμε τις πασχαλινές μας αγορές και να ενισχύσουμε την ομάδα μας!  
Στο χώρο θα υπάρχει πασχαλινή αγορά με λαμπάδες, δώρα για μικρούς και μεγάλους και πανέμορφα ανοιξιάτικα αξεσουάρ, μπουφές με πεντανόστιμα φαγητά, γλυκά και ροφήματα και φυσικά πολύ παιχνίδι στον κήπο μας!
Επίσης ενα φανταστικό κυνήγι πασχαλινών αυγών σας περιμένει με πολλά δώρα καθώς και η λαχειοφόρος μας με πολλές εκπλήξεις!
Μην ξεχάσετε να καλέσετε και τους φίλους σας!
Είσοδος δωρεάν.

 

 

Παρασκευή 23/3 στις 6.30 μ.μ.: Νέος κύκλος συναντήσεων της La Leche League Greece/ Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος!
Νέος κύκλος συναντήσεων της La Leche League Greece/ Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος στον φιλόξενο χώρο του Playgroup. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 23/3/2018, στις 6:30 μ.μ. με θέμα: «Θηλασμός: μύθοι και πραγματικότητα». Οι μαμάδες που θα συμμετέχουν μπορούν να φέρουν μαζί τους υγιεινά σνακ και κεράσματα.
Είσοδος δωρεάν.


*******
 
 
 
 

 
 
 

Για όλες τις δράσεις του playgroup είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 6090770. Στις θεατρικές παραστάσεις απαιτείται προεξόφληση του εισιτηρίου και αν δεν είναι δυνατή η παρουσία, μεταφέρεται η ημερομηνία παρακολούθησης όπου αυτό είναι εφικτό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου