Δείτε το χώρο μας

'Ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα και δυνατότητες το οποίο με κατάλληλους χειρισμούς μετατρέπεται σε πεδίο ερεθισμάτων, δράσης και μάθησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα παιδαγωγικής πρακτικής . Ο περιβάλλοντας χώρος θεωρείται παράγοντας της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεδομένου ότι με την κατάλληλη οργάνωση και εξοπλισμό ενισχύει τη μάθηση και υποκινεί την ενεργή αλληλεπίδραση του παιδιού με το περιβάλλον. Το παιδί συμμετέχει ενεργά και αυτόνομα σε ένα περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από το φυσικό φως και την επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. 

Ο εσωτερικός χώρος σχεδιασμένος με βάση την παιδαγωγική φιλοσοφία των ανοικτών τάξεων έχει την κουζίνα, το ατελιέ, τις γωνιές παιχνιδιού, τη  βιβλιοθήκη και την κεντρική σάλα  και οι ξεκάθαρα διαμορφωμένοι αλλά ελεύθερα προσβάσιμοι χώροι δημιουργούν ευκαιρίες για ενεργητική συμμετοχή και μάθηση του παιδιού.


  Ο κήπος μας προσεκτικά διαμορφωμένος προσφέρει ποικιλία ερεθισμάτων και ευκαιριών μάθησης όπως η κουζίνα λάσπης, οι νεροδιαδρομές, η βάρκα μας, η εξωτερική βιβλιοθήκη, το αισθητηριακό μονοπάτι, το παρτέρι με τα αρωματικά φυτά. η σκουληκοφάρμα μας και το γκαράζ αυτοκινήτων δίνουν στο παιδί αυτονομία, ελευθερία επιλογής και πλούσιο υλικό εξερεύνησης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου